english
Ciobanesc romanesc de Bucovina

Dupa omologarea internationala a ciobanescului romanesc Carpatin si Mioritic,a venit randul si ciobanescului romanesc de Bucovina sa fie recunoscut FCI.Acesta omologare definitiva a avut loc la sfarsitul lunii Aprilie 2019 la Shanghai cu ocazia intrunirii adunarii generale a FCI.

Felicitari Achr si tuturor celor care s-au implicat de la inceput si au crezut in aceasta minunata realizare!

 

... detalii

  Imi revine din nou deosebita placere de a prezenta a patra aparitie editoriala despre Ciobanescul Romanesc de Bucovina,scrisa si ilustrata de acelasi autor, bunul meu prieten,domnul inginer CRISTIAN DOMITIAN MOROSANU intitulata"CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA-referinte la standardul rasei".

  Citez din "cuvantul inainte" al autorului:"Nu orice exemplar canin de culoare baltata si de... detalii

 Bucovina este tărâmul mănăstirilor pictate, al pădurilor întinse şi trainice, al tradiţiilor păstrate cu sfinţenie.
 În Bucovina, păstoritul a fost o ocupaţie deosebit de aspră şi de frumoasă, în care, contopiţi cu natura, ciobanii îşi făceau o datorie de veacuri.
 La stanile din Bucovina, mai aproape de Dumnezeu, ciobanii îşi îndeplineau... detalii
» 05-06-2010

 

     Am deosebita onoare de a va prezenta cartea "CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA - monografie in cuvinte si imagini", care strange intr-un material unic informatiile corecte despre rasa Ciobanescul Romanesc de Bucovina, a carei istorie s-a impletit cu cea a locuitorilor acestor meleaguri binecuvantate de Dumnezeu.

     Nascuta dintr-o mare pasiune pentru cainii... detalii

  In urma cu cateva zile am fost placut surprins sa primesc de la prietenul meu Cristi Morosanu,un exemplar dintr-o aparitie editoriala semnata de el si intitulata Ciobanescul Romanesc de Bucovina-trecut si prezent,caruia ii multumesc pe aceasta cale si il felicit pentru tot ce a facut pentru aceasta rasa.

  Intradevar este o carte valoroasa si foarte asteptata,de fapt prima carte dedicata acestei rase de ciobanesti... detalii

 


Modernism.RO
...