english
Ciobanesc romanesc de Bucovina
» 05-06-2010

 

     Am deosebita onoare de a va prezenta cartea "CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA - monografie in cuvinte si imagini", care strange intr-un material unic informatiile corecte despre rasa Ciobanescul Romanesc de Bucovina, a carei istorie s-a impletit cu cea a locuitorilor acestor meleaguri binecuvantate de Dumnezeu.

     Nascuta dintr-o mare pasiune pentru cainii ciobanesti si mai ales pentru ciobanestii autohtoni, cartea se doreste o rasplata, dar si o provocare pentru cei care au crescut, cresc si vor creste caini ciobanesti romanesti.

     Conceputa in zece capitole, cartea este o aprofundare a lucrarii "Ciobanescul Romanesc de Bucovina- trecut si prezent", constituind o detaliata monografie a rasei, unica pana in momentul de fata.

     In premiera, sunt mentionate aspecte interesante cu privire la istoria si evolutia rasei (reliefate prin fotografii vechi chiar din provincia Bukowina a Imperiului austro-ungar), in concordanta cu documentele istorice ale acestor timpuri, culese dintr-o generoasa bibliografie. De asemenea, in concluzii, s-a elaborat un studiu privind evolutia rasei in judetul Suceava, atingand tangential si istoria celorlalte rase de ciobanesti romanesti. Toate acestea, in fascinantul context, marcat de traditii si obiceiuri, de mistic si real, care caracterizeaza pastoritul din Bucovina.

     Totodata, cartea releva (in text si fotografii) prezentul rasei Ciobanesc Romanesc de Bucovina, in forma ei actuala, ca rezultat al muncii de selectie dusa de crescatori, precum si campionii rasei, canise, elemente de genetica, regulamente, etc.

     Ca urmare, va invit sa descoperiti o lume fascinanta - cea a pastoritului din Bucovina, in care s-a nascut si evoluat o rasa minunata - Ciobanescul Romanesc de Bucovina.

AUTORUL

 

Pentru achizitonarea lucrarii "CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA - monografie in cuvinte si imagini" sunati la tel : 0729 414 424 - d-ul Cristian Domitian Morosanu


Photobucket

 


Modernism.RO
...